Teatrul Tudor Vianu ar putea fi reabilitat din sursele municipalitatii

Teatrul Tudor Vianu ar putea fi reabilitat din sursele municipalitatii

Aprobarea finanţării prin POR 2007-2013 a lucrărilor de consolidare a Colegiului Naţional Ion Maiorescu i-a deschis municipalităţii oportunitatea de a reabilita o altă clădire-monument a oraşului. Este vorba despre Teatrul Tudor Vianu, pentru modernizarea căruia vor putea fi folosite sursele financiare prevăzute în bugetul propriu pentru consolidarea Colegiului Ion Maiorescu. Practic, consolidarea Colegiului va fi plătită din banii europeni veniţi prin POR, iar surselor prevăzute în bugetul propriu pentru Maiorescu şi rămase disponibile li se va putea schimba destinaţia pentru reabilitarea Teatrului Tudor Vianu.
Pentru aceasta însă, este necesar ca Teatrul să fie transferat de la Consiliul Judeţean, la Consiliul Local. În conferinţa de presă de miercuri, 3 septembrie, primarul Nicolae Barbu şi-a exprimat deja intenţia de a trimite Consiliului Judeţean o adresă oficială prin care să solicite acest lucru. Edilul şef este de părere că va găsi înţelegere la Consiliul judeţean, având în vedere că şi municipalitatea a procedat la fel în cazul anumitor segmente de drum ce urmau a fi reabilitate cu fonduri europene: „Şi noi am dat anumite lucruri Consiliului Judeţean, care avea şanse mai mari să acceseze fonduri pe un proiect european. I-am cedat gratuit terenul pe care trebuia să construiască şoseaua ocolitoare de la Vamă până la Remuş, am cedat gratuit şoseaua Ghizdarului, fiindcă va intra într-un proiect european, i-am cedat gratuit şoseaua Alexandriei, fiindcă va intra într-un proiect european şi dânşii erau titularii de proiect şi am considerat că e o oportunitate să-l facem pe bani europeni şi nu am pus condiţii”.
Edilul a susţinut, de asemenea, că pentru realizarea acestei investiţii, pe lângă procedura de transfer, este necesară şi actualizarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic deja elaborate de Consiliul Judeţean în 2011. „Deci am aceste surse, dacă am procedura de atribuire în folosinţă a clădirii Teatrului Tudor Vianu, în secunda următoare facem hotărâre de consiliu pentru actualizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, pentru că există deja proiect tehnic de modernizare. Era un proiect tehnic de 800.000 de euro, îl ştiu, eram consilier când se discuta la Consiliul Judeţean, la vremea respectivă, despre proiect. Am văzut şi imaginile despre cum trebuia să arate teatrul. Pentru faptul că banii pentru teatru, atunci Valah, s-au trimis la Consiliul Local ca să pornească sistemul de termoficare, nu au mai fost bani, iar în momentul acela s-a încheiat cu proiectul”.

Ultima modificare: 05.09.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Taxa de habitat va fi supusa din nou spre aprobare

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.